ATMOSFERA DE CONCURS

10.02.2010 21:42

           Ați gustat vreodată din adevăratele plăceri oferite de scrabble? Ați încercat măcar o dată să participati la o competiție de nivel național?

           Ei bine, un concurs de scrabble presupune un spirit competițional dezvoltat, o mare putere de concentrare, o memorie bună dar și un simț al umorului bine format.

           Bineînțeles, sentimentele apar chiar înainte de turneu. Emoții, nerabdare, fiecare dorind să evolueze cât mai bine la toate cele 5-6 probe. Cu o seară înainte de începerea concursului, lumea se strânge pe holurile hotelului, fiecare căutându-și locul, poate chiar un partener pentru o amicală.

          Dimineața urmatoare, sala de concurs este asaltată de competitori. Participanții își ocupă locul la masă, așezându-și literele și așteptând cu nerăbdare startul turneului. La finele unei probe, curiozitatea împinge aproape orice competitor să stea la masa arbitrilor, să tragă cu ochiul la clasamente, la compuneri corectate și cuvinte depuse.

          Terminarea probelor dintr-o zi atrage după sine o atmosferă relaxantă, familială și distractivă. După cină, participanții se strâng să discute despre cuvinte, să se destindă jucând amicale, spunând glume, uitându-se la un meci de fotbal, consumând semințe, alune și tot felul de bauturi.

          Ultima zi de concurs include și festivitatea de premiere, unde unii adună roadele muncii depuse, roade ce constau în diplome și cupe, iar alții sunt motivați să muncească mai mult ca la următoarea etapă să se claseze pe un loc mai bun. La finalul etapei, pe fața unora se citește mulțumirea, pe a altora dezamagirea, dar pe chipul tuturor este afișat regretul că o altă întrunire screbblistică a luat sfârșit.

         Dupa ultimele strângeri de mână, fiecare se îndreaptă grăbit spre gară, așteptând cu nerăbdare urmatoarea întâlnire, de la care fiecare speră un rezultat mai bun, o performanță mai mare și mult mai multă distracție.

         Nu ați fi tentați să vă alăturați acestei mișcări screbblistice?

Cristina Sandu, Petrom Ploiești

 

Back

STARSlist Page Rank TOP-RO - Top siteuri din Romania