Cui îi pasă de inteligenţa noastră?

19.11.2009 22:52

Anul 2009 a fost un an în care s-a bătut recordul la scrabble integral (Mihaela Mandicescu), în care s-a jucat un duplicat absolut (maestrul sportului Dan Laurenţiu Sandu), un an în care inteligenţa românească s-a  întrecut pe sine însăşi. Fără bani, luptând cu o criza tot mai accentuată (dar asta este o altă poveste, deşi tangentă poveştii noastre), scrabble-ul românesc a căpătat valenţe de supravieţuire, ca şi cum ar fi în condiţii de normalitate (dovadă, etapele CNS organizate fără cusur de cluburi).

Fără îndoiala, exemplificând, numele merită amintite. Doamnele scrabble-ului românesc: Claudia Mihai, Dorina Arhip, Mihaela Măndicescu, Dana Boldor, precum şi “monştrii sacrii”: Dan Laurenţiu Sandu, Alexandru Lăcăţis, Alexandru Gheorghiu, Corneliu Faur, Vasile Mihalache şi lista ar putea continua, şi-au dovedit măiestria şi puterea minţii .

Aceste personalităţi ar trebui apreciate la justa lor valoare nu să trăiască într-un total anonimat. Pe aceasta cale fac apel la toţi colegii ca atunci când vor vedea în ziare sau pe internet voturile pentru cel mai bun sportiv, să voteze o personalitate din scrabble, nu de alta dar să le arătam ca exista şi scrabble ca sport (al minţii).

Haideţi să dăm peste nas acelora care îngroapă inteligenţa românească, celor care consideră că merită promovat  doar fotbalul (promovând chiar şi “personulităţi” care nu ştiu să facă acordul subiectului cu predicatul, care uită graiul românesc după câteva luni după ce au plecat din ţară, sau care se fac de râs în cazul subtilităţilor limbii române).

Acum, la sfârşit de an competiţional nou înfiinţatul club “Columna” din Severin urează tuturor sportivilor din scrabble succese (nu succesuri) şi să ne vedem cu bine la etapele din 2010.

Cristian Isop (Meikyo)

 

 

Back

 

Topic: Cui îi pasă de inteligenţa noastră?

No comments found.

STARSlist Page Rank TOP-RO - Top siteuri din Romania