E momentul să laşi o aromă tare în urma ta

25.11.2009 01:01

    O tânãrã a mers la mama ei si a început sã-i povesteascã despre greutãtile vietii ei, spunându-i cã viata e prea grea pentru ea. Nu ştia cum sã îşi trãiascã viaţa şi era gata sã abandoneze. Era obositã de atâta luptã şi conflicte. Imediat ce reuşea sã rezolve o problemã, altele apãreau imediat în calea ei.
    Fãrã sã-i spunã nimic, mama ei a luat-o în bucãtãrie. A umplut trei vase cu apã şi le-a pus pe aragaz. În scurt timp apa a început sã fiarbã. În primul vas a pus nişte morcovi, în al doilea nişte ouã iar în al treilea nişte boabe de cafea. Le-a lãsat sã fiarbã în continuare, fãrã sã spunã nici o vorbã.
Dupã aproximativ o jumãtate de orã, a oprit focul. A pus morcovii într-o farfurie, ouãle în alta şi cafeaua într-o canã S-a întors spre fiica ei şi i-a zis:
- Spune-mi ce vezi?
- Morcovi, ouã şi cafea, a spus ea.
    Mama ei a luat-o mai aproape şi i-a cerut sã ia un morcov în mânã ca sã vadã cum este. Ea a luat morcovul şi a constatat cã e moale. Apoi, i-a cerut sã ia un ou. L-a luat, l-a decojit şi a constatat cã era un ou fiert foarte tare. În cele din urmã, mama i-a cerut sã guste din cafea. A gustat şi a zâmbit cu plãcere când a simţit aroma plãcutã. În final, fiica contrariatã a întrebat:
- Ce înseamnã toate astea mamã?
    Mama ei i-a explicat cã fiecare din aceste trei obiecte au avut de a face cu acelaşi eveniment, cu aceeaşi problemã, au fost puse în apã fiartã.
    Dacã iniţial morcovul era tare şi puternic, dupã ce a fiert a devenit moale şi slab.
    Dacã iniţial oul era fragil, cu coajã subţire care ţinea lichidul în interior, acum a devenit tare.
    Dacã iniţial boabele de cafea era separate, acum au devenit un amalgam. Însã au schimbat ceva, au schimbat apa în care au fiert...
- Care dintre ele eşti tu? şi-a întrebat mama fiica. Când problemele bat la uşa ta, cum rãspunzi? Esti ca un morcov, ca un ou, sau ca şi cafeaua?

    Oare cum sunt eu? Sunt eu morcovul care pare tare, însã în probleme devine slab, moale şi îsi pierde puterea?
    Sunt eu oul care începe cu o inimã maleabilã dar care în probleme s-a schimbat? Poate cã am avut o inimã bunã, însã suferinţa, moartea, relaţiile rupte, problemele financiare, sau alte probleme mi-au fãcut inima de piatrã?
Sau sunt o boabã de cafea? Ea, de fapt a schimbat apa care a adus durerea, însã prin fierbere cafeaua a lãsat o mireasmã şi gust plãcut.
Dacã eşti ca şi o boabã de cafea, când lucrurile încep sã meargã rãu, tu foloseşti şi acel prilej pentru a avea rezultate bune şi sã schimbi situaţia din jurul tãu.

    Când treci prin momente întunecate şi problemele par tot mai grele, reuşeşti sã te ridici la un alt nivel? Cum faci fatã problemelor? Esti un morcov, un ou sau o boabã de cafea?

    Pentru mine e momentul sa fiu o boaba de cafea. Chiar daca e greu... trebuie să las în jurul meu o aromă placută.

Meditaţia lui Baubau,

 


Când o uşă a fericirii se închide, o alta se deschide; dar deseori ne uităm atât de mult la uşa închisă că nu o mai vedem pe cea care s-a deschis pentru noi. (Helen Keller)

Articol preluat de pe baubau-exista.blogspot.com/ cu acordul administratorului site-ului..

Back

Topic: E momentul să laşi o aromă tare în urma ta

No comments found.

STARSlist Page Rank TOP-RO - Top siteuri din Romania