Moş Nicolae a trecut

07.12.2009 21:58

Majoritatea dintre noi cunoaştem legenda darurilor de Sf. Nicolae.

Ziua de 6 decembrie nu a constituit pentru România numai ziua în care moşul îşi scutura barba albă iar iarna începe să se facă simţită şi încep pregătirile pentru sărbătorile iernii, ziua în care se fac vraji, farmece şi preziceri despre cum va fi vremea în anul urmator.

Pentru copii sperăm că această zi a fost o zi a bucuriilor de şi nu toţi copiii s-au putut bucura de darurile moşului. Unii au rămas indiferenţi pentru că sunt obişnuiţi să primească cadouri, alţii se bucură şi la 5-6 bomboane găsite în ghetuţe iar alţii se bucură de lucruri considerate de mulţi mărunte ca de exemplu ca mama nu s-a mai certat cu tata, ca mai au un frate, că în seara de Sf. Nicolae au măncat o bucăţică de carne la masă…

Despre Sf. Nicolae se mai spune că este considerat protectorul marinarilor (ceea ce pare evident având situaţia politică actuală), al vaselor plecate în larg şi al multor altor vitregiţi ai sorţii.

Ce ne-a adus nouă, românilor, ziua de 6 decembrie, am văzut.

Blogul este al unui club sportiv şi prin urmare nu este cazul să ne exprimăm părerile politice.

Însă, sperăm ca în anii ce vor urma moş Nicolae să trimită în pantofiorii României destui săculeţi cu galbeni care să o ajute să iasă din criză, să înflorească, pentru a arăta că poporul român este trup şi suflet pentru ţara lui şi că românul continuă să trăiască pentru România şi pentru neamul românesc.

Dumnezeu să aibă grijă de poporul român!

Dumnezeu să aibă grijă de sportul românesc şi de speranţele ţării!

hemmiha 

Back

Topic: Moş Nicolae a trecut

No comments found.

STARSlist Page Rank TOP-RO - Top siteuri din Romania