România e și țara mea

06.06.2010 17:23

Nu am mai scris nimic. Nici Cristi nu a mai vrut să scrie. Nici alții nu mai avut chef de nimic. Moleșeala ne-a cuprins. Grijile își fac tot mai mult simțită prezența. Așteptăm cu sufletul la gură hotărârile luate de mai marii statului: moartea, supraviețuirea la limita existenței sau… poate se gândește și la noi cineva. La noi, oamenii de rând care, doar ca un grup unit ne putem face simțită prezența. Dar mulți sunt amorțiți. Nici nu mai vor să asculte știrile. Mulți au renunțat la televizor, calculator, telefon. Supraviețuiesc, de pe azi pe mâine. Eu nu înțeleg. Sau poate înțeleg mai mult decât aș vrea, având în vedere că eram convinsă că țara va ajunge aici. Și asta cu mult înainte de a mă duce la vot pentru alegerea noului președinte al țării. Oricum, “jumătatea” care au votat cu cine trebuia suportă răzbunarea pentru cei ce nu au votat pe cine trebuia. Iar cei ce nu au votat e cazul să nu se mai vaite. EI au ales!!! Și uite așa… Și se tot arată către intelectuali. Știu ei ce știu, că d-aia sunt acolo sus, cine a votat și cu cine. Pe cine or fi votat intelectualii? Simplu. Trageți linie și adunați. Cine trebuie să suporte acum cele mai mari ajustări de salarii? Să ne uităm la sistemul privat. Ce zice patronul aia trebuie făcut. Dacă nu, a doua zi nu mai vii la servici pentru amărâtul ala de salariu. Și așa crescu turismul în România în zilele alegerii. După cum zic unii, intelectualii au ales… dar ei sunt siguri pe cine au ales majoritatea intelectualilor? Au putut intelectualii să fie forțați să voteze cu unul sau cu altul?

Deși fac parte dintr-un partid, nu țin nici cu unii nici cu alții. Vreau să țin cu DREPTATEA. Nu există pădure fără uscături. Cred că dacă fiecare dintre mai marii țării ar gândi cu capul lor, ala pe care-l țin pe umeri, am scăpa de sărăcie. Dar nu! Poporului român îi place să fie condus. Degeaba vorbim despre democrație și se înființează partide și organizații cu denumiri pompoase. Unii au intrat într-un partid politic aflat la putere pentru a face treabă și în special, să facă ceva pentru țară. Alții, au intrat la conducere să se îmbogățească. În timp se vede cine și pentru ce a intrat sau cu ce gânduri a intrat și cu ce gânduri au rămas.

Atât timp cât România nu are nevoie de intelectuali, ne permitem să-i aruncăm la “gunoi”. Românul nu are nevoie de sănătate, de educație și de protecție. Dar, oare, de ce are nevoie românul? Probabil să vadă dezmațul pe care-l duc unii, cum le sunt spulberate rudele pe trecerile de pietoni de cei ce-și permit să nu respecte regulile de circulație, cum copiii trebuie să se uite cum unii aruncă în wc produsele de la “laptele și cornul” în timp ce părinții lor se gândesc ce să le pună pe masă. Și de ar fi doar atât…

Bani? Bani se găsesc. Banii există numai că sunt ascunși bine. Cei ce i-au ascuns nu vor să-i scoată pentru că mai bine trăiesc pe banii statului decât pe banii din averea lor.

Dacă pe de o parte, îi înțeleg, punându-mă în locul lor și gândindu-mă că omul cu cât are mai mulți bani cu atât e mai avar, nu le înțeleg logica: dacă oamenii își primesc salariile, acești bani, într-o formă sau alta se întorc în buzunarele patronilor. Prin urmare, unde e pierderea? Dacă sunt tăiate pensiile și salariile, scade puterea de cumparare așa că indiferent cine și ce afacere gestionează, iese în pierdere. Până la urmă, pentru unii acest lucru nu contează. Ei mănăncă și trăiesc pe spinarea statului așa că… nu duc grija zilei de mâine.

Există și politicieni serioși, dornici să facă treabă. Unora le e frică. Alții nu sunt auziți. Mulți se resemnează.

Acum câteva zile am văzut un reportaj. Una cu o mașină de 100 000 euro. Acum stătea mai mult  în America și se lăuda cu averea ei impozantă. Cetățean român, imbogățită... Și culmea! Nu dorea să-și înmatriculeze mașina fiindcă nu mai vroia să cheltuiască banii pentru acest lucru. Cu cât ești mai bogat cu atât ești mai zgârcit, cred eu. Culmea culmilor? Nu mai vroia să fie cetățean român! Cine-și permite își permite, în America, în România sau oriunde în lume. Oare, îi e rușine că e cetățean român? Dar am observat un lucru: cu cât ești mai bogat cu atât ai mai multe datorii în bancă și starea averii este mai fragilă. Oare, sunt mai săraci bogații decât oamenii de rând?

Ne confruntăm cu o problemă. O să ne confruntăm cu una și mai mare. Zeci de mii de oameni care nu au cum să-și primească pensiile. Oameni care au muncit o viață întreagă în sistemul privat și care au fost mințiți că lucrează cu acte. De ce nu se scot bani de aici? O lege care să-i împiedice pe patroni să mintă în privința actelor. Ca de exemplu, banii care trebuiesc dați la stat să se dea oamenilor și aceștia să se ducă personal să și-i depună. Măcar, așa, oamenii și-o fac cu mâna lor. Sau o altă soluție. Atâtea minți luminate nu găsesc o soluție sau nu au interesul?

Sportul. O activitate care ne încântă pe fiecare. Apropo, unde s-au dus banii care trebuiau dați federațiilor sportive? Câte federații și-au primit anul asta banii, câte s-au desfințat și câte sunt pe cale de a se desfința? Dintr-un simplu motiv: lipsa banilor.

Oameni buni! După cum am zis, nu există pădure fără uscături. Există opoziție și putere pentru a se găsi păreri pro și contra la o propunere, nu pentru a-și pune fiecare ambiția. Cei ce sunteți aleși în frunntea țării sunteți acolo pentru a face ce e mai bine pentru țară, pentru poporul român care v-a ales și care vă plătește. Căutați soluții pentru a scoate România din criză. Nu faceți un bine numai poporului român, vă faceți și vouă. Și nu uitați!  Aproape toți sunteți patroni, iar dacă alegeți ca românilor să le fie mai rău o să vă fie și vouă mai rău.

 

Back
STARSlist Page Rank TOP-RO - Top siteuri din Romania