Viata noastra cea de toate zilele

16.11.2009 01:44

Pentru mulţi dintre noi ISC-ul reprezintă o evadare din cotidian. Nu am sta nici noi prea mult cu ochii pironiţi în calculator dacă nu ne-ar lega acest hobby: scrabble. Dacă cei apropiaţi nouă ar îndrăgi acelaşi sport am putea să folosim tabla şi piesele fără să trişam cu un „che” sau să ne facem griji că partenerul de joc foloseşte programe de anagramare. Fii mândru că practici acest sport  şi nu uita că pe ISC poţi găsi prieteni şi printre ei, persoane care locuiesc în aceiaşi localitate cu tine, persoane cu care să-ţi petreci câteva ore din când în când savurând frumuseţea jocului.

Vrem să ne cumpărăm un joc Scrabble. Căutăm prin magazine. Cu puţin noroc (dacă trăieşti într-un oraş mai mare unde patronii magazinelor de jucării sau de papetării au auzit de scrabble) găseşti câteva variante ale jocului. Întorci cutia pe o parte şi pe alta şi încerci, pentru a nu ştiu câta oară, să găseşti scris că în cutie se găsesc cel puţin o sută de piese  cu valorile şi frecvenţa corespunzătoare. După un timp, ieşi bolborosind din magazin pentru că jocul pe care scria Scrabble (sau un alt nume dat de fabricanţi) nu corespunde cerinţelor federaţiei şi preferi să nu dai aproximativ 100 lei pe el, sau, pur şi simplu nu vrei să te înşeli cumpărând un joc care nu ştii ce conţine. Mai cauţi, poate ai noroc. Nu intra în panică, vei găsi in joc mai ieftin gen scrabble sau chiar scrabble (chiar şi  pentru limba engleză) la un preţ mult mai mic pentru a te folosi de el după placul inimii.

Vii acasă după o zi de muncă. Simţi nevoia să fi singur. Simţi nevoia să mai faci o partidă de scrabble. Nu toţi membrii familiei sunt de acord să ai şi tu minutele tale de evadare. Dar nu te ingrijora, scrabble e doar un joc. Clipele petrecute cu familia sunt de neînlocuit. Eventual, cu puţin noroc, încep şi ceilalţi să-ţi accepte hobby-ul şi chiar să ţi se alăture. Ce frumos ar fi dacă copiii tăi ar fi campioni naţionali (cel puţin)! Prin urmare, fii optimist.

Deschizi televizorul. Din nou crime, accidente, sinucideri, viaţa politică, criza, gripa porcină, campanii... Eşti sătul. Prea multă durere în jur. Îl închizi şi preferi să joci un scrabble. Speri să petreci câteva clipe în linişte. Nu se poate! Şi pe ISC dai de tot felul de comentarii despre exact ce nu ai chef să auzi, la care se adaugă şi înjurăturile unora. Nu te ingrijora. Gripa porcină nu se ia de pe #15 iar dacă te superi dai un channel -15 şi nu nu vei mai fii deranjat de discuţii care nu-şi au rostul printre membrii ISC.

Încep vecinii să se înjure, la servici totul a mers aiurea iar pe stradă ai auzit destul de des aceleaşi cuvinte din vocabularul care nu face cinste nimănui. Vrei să joci liniştit o partidă iar partenerul începe să te agaseze ofticat că pierde. Nu te enerva, nu ceda, tratează totul cu calm. Da-i o mamă de bataie (la scrabble) şi bagă-l la  noplay. Nervii tăi sunt  valoroşi!

Dacă stăm să ne gândim, viaţa noastră e un şi noi suntem membrii unei societăţi. Tratează viaţa cum tratezi scrabble, încearcă să fii din ce în ce mai bun şi nu te lăsa doborât de cei care sunt cu mult mai prejos decât tine.

 

Back

Topic: Viata noastra cea de toate zilele

No comments found.

STARSlist Page Rank TOP-RO - Top siteuri din Romania