Confidenţialitatea datelor personale

27.01.2010 20:54

Credeţi că mai există aşa ceva? Eu nu! Pe unde te duci te loveşti de aceeaşi birocraţie. Peste tot nu ţi se mai cere seria cărţii de identitate sau a buletinului ci direct CNP-ul; sau, ţi se cer ambele pentru a nu mai fi niciun dubiu plus alte date personale. Plus copie după CI/BI.

Sistemul s-a extins şi în domeniul vânzărilor aşa că, dacă vrei să-ţi ridici marfa îţi trebuie factură. Dacă trebuie să ţi se elibereze factura îţi trebuie CNP-ul. Dacă prestezi un serviciu cuiva trebuie să te plătească. Dacă trebuie să te plătească îi trebuie CNP-ul pentru raportarea corectă a veniturilor financiare... şi tot aşa. Unde te duci îţi trebuie acelaşi cod numeric personal care numai personal nprea mai este.

Poţi fi sigur că un angajat care azi e dat drept model şi mâine este concediat din diferite motive nu-ţi divulgă datele sau nu se foloseşte de copiile după buletin pe care le-a avut un timp în mână? Şi ne mai întrebăm cum de se mai întâmplă minuni şi din ce în ce mai mulţi oameni se pomenesc datori în diferite locuri unde nici nu au avut acte depuse?

Sincer, în ultimul timp am auzit mai multe astfel de poveşti. De asemenea nu mai am încredere nici în sistemele informatice de la anumite companii. Şi nu mă refer doar la faptul că sunt vulnerabile. Nu puţini au fost şocaţi de sumele care au venit pe anumite facturi.

Concluzia o trageţi voi. Este CNP-ul un cod numeric personal sau reprezintă doar un număr personal care se ia în considerare peste tot: de la şcoală până la facturile de apă, curent, telefon şi... conturi bancare.

Concluzia? Poţi să fi cel mai corect şi cel mai atent om dar gândeşte-te de câte ori a fost nevoie să-ţi dai datele personale şi atunci îţi vei da seama cât eşti de vulnerabil.

hemmiha

Back

Topic: Confidenţialitatea datelor personale

No comments found.

STARSlist Page Rank TOP-RO - Top siteuri din Romania