Generaţia noastră

28.01.2010 22:15

         Scrabble. Nu mulţi ştiu cu ce se mănâncă acest sport.

         Scrabble-ul este unul dintre cele mai complexe şi solicitante jocuri ale minţii. Nu trebuie să ai merite excepţionale la învătătură, nu trebuie să fi olimpic la română pentru a înţelege căile întortocheate ale scrabble-ului. Este suficient să ai puţin vocabular, o memorie jucăuşă,  şi ca şi în celelalte sporturi, să pui un pic de pasiune şi să fii înzestrat cu un dezvoltat spirit competiţional.

        Tineretul din ziua de azi este atras din ce în ce mai puţin de acest sport. Mulţi preferă fotbalul, baschetul, şi un numar impresionant de tineri preferă sporturile cu indice mai ridicat de pericol (lupte, kickboxing etc).

        Jocurile pe calculator, timpul pierdut aiurea pe mess, excesul de băutură, drogurile, jocuri de noroc, toate aceste lucruri se afla pe lista de priorităţi a aproximativ 90% dintre tinerii din ziua de azi.

        Mulţi nici nu încearcă să guste din plăcerile scrabble-ului, având ca premisă faptul că acest joc este ori dificil, ori plictisitor, ori inabordabil.

        În cadrul competiţiilor naţionale de scrabble din Romania, numărul tinerelor speranţe este într-o continuă scădere. Anul acesta, pentru titlurile naţionale la cadeţi şi juniori vor concura probabil 3 respectiv 4 tineri.

        Raportând numărul tinerilor screbblişti la numărul seniorilor din scrabble-ul românesc, putem deduce faptul că în viitor numărul seniorilor va scădea considerabil.

        La sfârşitul anului 2006, în clasamentul general apar 7 juniori şi 24 de cadeţi. La sfârşitul anului 2009, în clasamentul general apar 5 juniori şi 5 cadeţi. Credeţi că peste   3-4 ani va mai exista un clasament la tineret?

Dan-Robert Sibef

 

Back

Topic: Generaţia noastră

No comments found.

STARSlist Page Rank TOP-RO - Top siteuri din Romania